despre FNDC   |   contact  
Fundația Națională pentru Dezvoltare Comunitară - Romania
Dezvoltare comunitară   |   Oportunități de finanțare   |   Resurse pentru ONG-uri


Centru virtual de resurse pentru ONG-uri
 
Centru virtual de resurse


Un obiectiv al proiectului "Centru de resurse pentru ONG-uri", finanțat de UNIUNEA EUROPEANĂ prin programul Phare, este crearea premiselor pentru dezvoltarea unui centru virtual de informare, comunicare și consiliere al ONG -urilor din țară. Situl de față constituie o prima etapă a acestui centru virtual de resurse, cu următoarele secțiuni:

 • Dezvoltare comunitară
 • Oportunități de finanțare
 • Resurse pentru ONG-uri

 •  
  FNDC.ro despre FNDC EN

  Fundația Națională pentru Dezvoltare Comunitară

  Prin activitățile desfășurate, Fundația Națională pentru Dezvoltare Comunitară promovează valori și atitudini ce se înscriu în principii statuate prin declarațiile fondatoare: non-partizanatul politic, libertatea de gândire și expresie, respectarea eticii profesionale. Programele și proiectele dezvoltate dau măsura dezvoltării continue a capacității instituționale prin resurse umane bine pregătite, calitate și seriozitate în abordare, importante resurse materiale și financiare folosite pentru beneficiul comunităților.

  Axa principală a demersurilor FNDC o constituie dimensiunea culturală. În acest sens, promovarea spiritului de cooperare și toleranță interculturală și intracomunitară este o constantă. Complementar, educația pentru cultură și în spiritul culturii autentice circumscrie scopul declarat al FNDC printr-o serie de activități ce antrenează cadre didactice, specialiști în științele educației și alte persoane sau instituții conexe.

  Programe în derulare ale FNDC:

  1. Identitate comunitară prin cunoașterea și re-cunoașterea valorilor culturale autentice
  2. Educație și informare
  3. Întărirea sectorului ONG local

  Oferirea de informații și resurse ONG-urilor și persoanelor interesate de sectorul non-profit constituie un obiectiv al Fundației Naționale pentru Dezvoltare Comunitară atins, parțial, încă de la înființare. Astfel, de cursurile online gratuite susținute de FNDC pe platforma de elearning Academia Online au beneficiat peste 2.000 de cursanți. Cursuri gratuite la Academia Online

  FNDC oferă 3 cursuri online gratuite:  FNDC.ro despre FNDC
  http://www.fndc.ro
  Gazduire